November 26, 2021

Ne le spalnica, udobno opremljana naj bo tudi dnevna soba!

Čeprav je spalnica tista, ki zahteva posebej udobno opremo za miren spanec, se še želimo pogosto razvajati tudi v dnevni sobi. Ta prostor zahteva prav tako udobno opremo, poleg tega ponuja tudi nekatere priložnosti, ki jih spalnica ne.

Na voljo imamo na primer sedežno garnituro, naslanjače in podobne kose pohištva, ki jih lahko opremimo s posebej udobnimi dodatki ali posrečeno dekoracijo.

Prav zato najdejo svoje mesto v dnevnih sobah okrasne blazine, ki za spalnice niso primerne.

Te blazine sicer ponujajo dobrodošlo udobje, a ne pri dolgotrajni uporabi.

Za celonočno spanje so veliko bolj primerni običajni vzglavniki, medtem ko se okrasne blazine odlično obnesejo v dnevni sobi – tam imajo opazno dekorativno vrednost, poleg tega pa jih lahko uporabimo pri poležavanju in dremanju na kavču.

Ne glede na to, za kaj jih pravzaprav uporabimo, so okrasne blazine dobrodošel dodatek vsaki dnevni sobi, tudi če služijo zgolj dekoraciji. Ravno zato tudi ni pomembno, da so posebej udobne ali kvalitetne.

Za udobje poskrbijo tudi prešite odeje

V dnevni sobi je pogosto dobrodošla tudi kakšna odeja. Če imamo večjo sedežno garnituro, peč ali drugo površino, kjer lahko udobno poležavamo, bo smiselna izbira prešite odeje 200×200.

V poštev sicer pridejo tudi druge odeje, odvisno od tega, kakšen je pravzaprav namen tega kosa.

Prešite odeje 200×200 imajo to prednost, da so zelo udobne in tudi tople, tako da bodo gotovo ugodile potrebam še tako zahtevnih uporabnikov.

Morda so le nekoliko prevelike in nerodne za tiste, ki dnevno sobo le redko uporabljajo za to vrsto sproščanja, saj prešite odeje 200×200 pokrijejo kar veliko površino in zasedejo nekaj prostora. Na voljo so še mnoge alternative, tako tanke odeje kot debelejše, ki zagotavljajo udobje in toplino tudi v zimskih dneh.

prešita odeja

Piko na i spet dodaja dekorativna vrednost, ki jo ponujajo odeje same, ali pa jo dodamo z uporabo primerno poslikanih prevlek.

Ne pozabite na posebnost - poletne prešite odeje

Poletne prešite odeje so izdelane tako, da nam omogočajo umirjen spanec tudi takrat, ko so temperature izredno visoke in se niti zvečer ne ohladi.

Ko so prostoru v našem domu resnično segreti, je dobro, da imamo za nočni počitek le tanko poletno prešito odejo, ki dovoljuje človeškemu telesu maksimalno dihanje in preprečuje neprijetno potenje, ki se velikokrat pojavi ravno poleti.

Poletne prešite odeje naj bodo zato izdelane iz bombaža ali iz svile. Nikakor ne smemo kupiti prešite odeje, ki je izdelana iz umetnih materialov, ki pospešujejo potenje in škodijo našemu zdravju.

Takšno prešito odejo lahko seveda uporabimo tudi v različne namene.

Veliko ljudi jo vzame s seboj na piknik ob reki. Poletni pikniki ob hladni vodi so idealni za vroče dni, ko ne moremo zdržati v stanovanju.

Poletne prešite odeje lahko brez težav položimo na tla in se nanjo uležemo. Ker je vsaka prešita odeja dovolj debela, bo ležanje na njej udobno in mehko.

Če bomo s seboj vzeli še kakšno dodatno blazino, pa bo piknik zagotovo popoln.

Posteljnina 200×200 za hotele

Posteljnina 200×200 je odlična za hotelske sobe. Vsakdo, ki ima v lasti manjši družinski hotel dobro ve, kako pomembna je kvalitetna posteljnina, na kateri spijo gosti.

Posteljnina mora biti ravno prav mehka, da se gostje med spancem dobro počutijo. Poleg tega pa mora biti tudi dovolj trpežna, da prenese veliko število pranj in čiščenj.

Posteljnina 200×200 mora biti primerna za pranje na visokih temperaturah. Le z visokimi temperaturami lahko dosežemo, da se med pranjem uničijo vse bakterije in klice, ki bi se v nasprotnem primeru prenesle na naslednjega gosta.

posteljnina 200x200

Zato je pomembno, da pri nakupu upoštevamo sestavo posteljnine, ki veliko pove o njeni kvaliteti.

Posteljnina 200×200 naj bo za hotelske namene popolnoma bela. Bela barva je namreč simbol čistoče in reda ter zato poskrbi za urejen videz celotne sobe. 

IZOBRAŽEVANJE IN KULTURASODOBNO BIVANJEPROSTI ČASINFOKONTAKTPogoji poslovanja